De technische specificaties van de Workstep

Wat u van een robuust en kwalitatief hoogwaardig product mag verwachten? Alles wat de Workstep biedt! We zijn trots op de manier waarop de Workstep in verschillende sectoren gebruikt kan worden en geloven ook in transparantie van ons bedrijf wat betreft de uitleg en werking van de technische aspecten van onze wonderstep !

Technische specificaties op een rijtje

De Workstep is eenvoudig te besturen en dat komt door een doordachte uitwerking van de technische kenmerken van de step. Door middel van de gashendel wordt de aansturing van de Workstep gereguleerd. Hierdoor is nauwelijks sprake van wrijving en slijtage.

Vanwege veiligheidsredenen is de snelheid alleen door ons in te stellen. De Workstep kan een snelheid halen van 5 tot 25 km per uur. Samen met u kijken we wat de beste snelheid is voor het gebruik van de Workstep.

Vanwege zijn diversiteit aan mogelijkheden is de Workstep inzetbaar in veel branches. Daarom is het ook belangrijk dat de Workstep een grote draag- en trekkracht heeft. De Workstep kan 300 kg dragen en 500 kg trekken. 

Daarnaast kan er gekozen worden welke banden onder de Workstep bevestigd dienen te worden. Voor gladde vloeren zijn de massieve banden zeer geschikt en bedrijfszeker. Wanneer de paden wat minder vlak of zelfs wat ruigers zijn dan raden wij de luchtbanden aan. Wij zorgen dat de juiste banden onder de Workstep worden bevestigd, zodat deze direct gebruikt kan worden.

In de gashendel is de accustatus duidelijk af te lezen en kunt u duidelijk zien wanneer het tijd is om de Workstep op te laden. Het opladen van de Workstep gebeurt met de bijgeleverde oplader. Deze dient in de plug, die zich in de vooras bevindt, te worden geplaatst. De Workstep is binnen 4 uur opgeladen. U kunt rekening houden met een oplaadtijd van 25% per uur.

De Workstep is voorzien van duurzame en de hoogste categorie Samsung lithium cellen, met een energie dichtheid van 21700. Hierdoor is de batterij capaciteit 950 Wh bij 25 Ah

De motor van de Workstep wordt op maat getuned, daarom kunnen wij ook met zekerheid zeggen dat de krachtige elektromotor een hoge acceleratie heeft en energiezuinig is. De motoren van de Workstep zijn zeer compact en gebouwd met hoogwaardige metalen.

Daarnaast regenereert de motor wanneer er geremd wordt. Door dit herstellend vermogen gaat er geen energie onnodig verloren.

De Workstep is voorzien van permanente magneet elektromotoren. Dit zijn krachtige motoren met van 2 keer 350 watt. Een direct drive motor, zoals de permanente magneet synchroon motor (PMSM) ook wel wordt genoemd, zorgt voor een directe aandrijving van de Workstep. 

Er wordt bij de motor van de Workstep geen gebruik gemaakt van een transmissie of een tandwieloverbrenging. Hiermee wordt de hoeveelheid bewegende onderdelen in de Workstep tot een minimaal gebracht, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de motor ook stil is. Dit alles heeft tot resultaat dat de Workstep een lange levensduur heeft.

De voordelen van de permanente elektromotor in de Workstep zijn:

  • makkelijk te gebruiken
  • een stille motor
  • minimaal energieverbruik en dus zuinig
  • efficiënt
  • milieuvriendelijk
  • geen koolborstels

De Workstep wordt in onze vestiging in Arum door ons eigen personeel geproduceerd en onderhouden, zelfs ons accupack. Het productieproces is in eigen beheer en de step wordt zo goed als volledig met eigen middelen gemaakt. We zijn minimaal afhankelijk van buitenlandse leveranciers, omdat we onze eigen voorraad hanteren.

Door het efficiënte en simpele ontwerp is de Workstep meer functioneel en een duurzame keuze voor uw bedrijf. De Workstep heeft dan ook nauwelijks onderhoud nodig, 1 keer per jaar is voldoende.

Uw interne logistiek meer kostenefficiënt inrichten?