Van concept naar de real deal, het ontstaan van de Workstep

De Workstep is ontstaan naar het idee van een autofabrikant die naar een manier zocht om er voor te zorgen dat er efficiënter gewerkt wordt op de assemblageafdeling. Dit concept inspireerde de bedenkers van de Workstep voor het ontwerp van een robuuste en elektrische stepkar die uitblinkt in zijn veelzijdige toepasbaarheid. En zo was de Workstep in 2019 op 9 september geboren!

Over Workstep B.V.

Ontwikkeling van de Workstep

De originele Workstep is doorontwikkeld vanuit meerdere concepten en prototypes. Er is hard gewerkt aan een energiezuinig en efficiënt vervoermiddel, dat vanwege zijn wendbaarheid en krachtig ontwerp voor diverse toepassingen inzetbaar is. Zo kan er voor het vervoer van meerdere producten een kar met een trekkracht van 200 kg toegevoegd of krathouders aan de voor of achterkant. 

Aangezien de toepassingen al zo veelzijdig zijn verwachten wij ook dat het aanbod in accessoires van de Workstep de komende jaren wordt uitgebreid. Daarom staan wij ook altijd open voor suggesties van onze Workstep-gebruikers.

Ook ervaren of de Workstep dé aanvulling is voor uw bedrijf?

De Workstep is een Nederlands product

Van idee tot concept en van prototype naar productie. De Workstep is een robuust Nederlands product. De veelzijdige step wordt namelijk vervaardigd in Harlingen, een stad in het noordwesten van Friesland. 

We zijn dan ook trots dat de productie van dit mooie en robuuste vervoermiddel in eigen beheer is, van eigen materiaal tot personeel.  

De Workstep in de praktijk

Dat de Workstep in de praktijk een verrijking van het werkproces is hebben de ervaringen bij Holstein, LG Flowers, TL Logistics, Ansu, Visser ATR en Karmaplants ruimschoots bewezen. Zo wordt het gebruiksgemak van de Workstep ook bij de werknemers van Ansu enorm gewaardeerd. Zij pakken snel de Workstep om goederen op te halen en zorgen gezamenlijk voor een duurzaam werkproces, wat uiteraard helemaal in lijn is met sustainable karakter van Ansu. 

Naast een duurzame manier van vervoeren is de effectiviteit van de Workstep ook terug te zien in de cijfers. Bij Holstein hebben ze door het invoeren van de Workstep de orderpicking tijd verkort van 20 minuten naar 5 minuten. Zo verdient de Workstep zich dus heel snel terug!

Ervaar de veelzijdigheid van de Workstep en merk direct effect in uw logistiek proces!